Skip to content

Waarom Detoxen

Detoxen veranderde mijn leven!

Mijn stoelgang is optimaal. Ik ben fit, vol energie, helder in mijn hoofd. Mijn spieren en gewrichten zijn pijnloos en soepel. Alle onderzoeken naar een prikkelbare darm heb ik al jaren achter me gelaten.  Ik eet gezond, bij voorkeur biologisch. Ik weet ondertussen wat wel en wat niet goed voor me is. Ik geniet met volle teugen. Ook van een glaasje wijn en wat lekkers. Maar ik weet hoe ik me moet voeden om me zo optimaal mogelijk te voelen. Ik weet dat 2 keer per jaar een detoxkuur me bij de les houdt.

Is je stoelgang niet optimaal, of heb je een prikkelbare darm,  heb je een opgeblazen gevoel, weinig energie, een hoofd vol watten, hoofdpijn, last van je spieren en gewrichten of andere (Vage) klachten als vermoeidheid, hoofdpijn. Misschien ben je, je gewoon bewust van het feit dat schone darmen je iets goeds opleveren, en weet je al lang dat je weerstand en gezondheid in je darmen begint.

Of ben je chronisch ziek, slik je medicijnen en wil je dit zo beperkt mogelijk houden. Voel je, je al tijden depri en down, en wil je daar verandering in brengen. Alle gezondheid begint in je darmen! Ook die van je je geestelijke gezondheid!

Hoe dan ook ben je nieuwsgierig naar wat een ontgiftingskuur van goede kwaliteit je zou kunnen opleveren. Je wilt graag begrijpen hoe ik daar als Detox Coach naar kijk.
Dat ga ik je hier vertellen. Waar je na het lezen je eigen conclusie uit mag trekken, een oordeel over mag vormen.

Meningen zullen eeuwig verdeeld blijven over “detoxen” of “ontgiften”. Dat maakt niet uit. Iedereen moet doen wat bij hem of haar past. Vanaf mijn 38ste levensjaar hou ik me al bezig met detoxen. Zelf en later met groepen. Begeleiden tijdens thuis kuren en sinds 2012 met groepen detoxers in het mooie hotel Seeduyn op Vlieland. De resultaten vertellen me keer op keer dat het werkt! Na het lezen kun jij er eens over nadenken. Je kunt je eigen keuze maken.

Wel wil ik graag dat iedereen weet dat mijn Detoxkuur  bestaat. Dat ik verschillende mooie reizen heb naar Vlieland. Dat ik heel veel thuiskuren verkoop, die voor iedereen gemakkelijk te doen zijn. Waarbij je ALTIJD een beroep op me kunt doen voor vragen. En dat ik dus ook heel veel, heel blije mensen heb leren kennen. Waarvan merendeel steeds terug komt of een thuiskuur besteld. Dat ik ontzettend veel ervaring heb! En daar met volle teugen van geniet.


Zo perfect!

Je lichaam werkt perfect. Zeker als je de vogelvlucht van je spijsvertering hebt door gelezen. Waarom dan toch  een Detoxkuur, een ontgiftingskuur doen?

Je snapt dat als je darmen schoon en fris zijn, alle voedingstoffen goed kunnen worden opgenomen. Je snapt ook dat als je darmen schoon en fris zijn gif en rest stoffen vanuit je lichaam en je lever beter kunnen worden afgegeven.

Hoe kan het dan dat je darmen toch vaak een dikke laag “viezigheid” in zich heeft? Dat komt door alle stoffen waar we mee in aanraking komen. Hierdoor kunnen er verstoringen ontstaan. De darm heeft een beschermlaagje wat hij inzet bij “gevaar”. Echter door de vele ongezonde stoffen waar we, ongemerkt en ongewild, mee in aanraking komen gaat dat laagje niet helemaal meer weg. Ook door te snel eten, slecht kauwen, medicijngebruik, toevoegingen, straling….. noem maar op! Hierdoor vormt zich een laag. Waardoor opname en afgifte van stoffen niet meer optimaal verlopen.

Vet is veilig!!!

Hierdoor ontstaan dan weer “te korten”. De voedingstoffen zijn moeilijk opneembaar door deze laag… En gifstoffen die niet goed terug kunnen naar de darmen gaan zich ergens in je lichaam verstoppen. Bij voorkeur in vet! Vet is veilig. Dit is een van de redenen dat sommige mensen wel afvallen, maar net niet op de plek die ze graag weg willen hebben. Je lijf laat niet opeens alle gifstoffen vrij. Dan zou je ziek worden. Na vet zijn spieren en gewrichten vaak de volgende opslagplaats. Daarna rondom organen. Dat willen we allemaal niet! Heel veel klachten komen daar dus vandaan. Om nog niet eens te spreken over de darmen zelf. Klachten als obstipatie, prikkelbaar darm syndroom, dagelijks buikpijn en/of maagpijn. En niet “lekker in je vel” zitten. energie verlies. De klachten kunnen van veler aard zijn.

En wat denk je van dat prachtige lijf van jou! Wat een enorm hard werkende fabriek is dat!! Alle voeding omzetten in goede bouwstoffen en energie. Alles verteren, opruimen en afvoeren! 

Dr. F Mayr (1875-1965) Ontdekte al dat als de darmen schoon zijn, mensen beter functioneren en veel gezonder zijn. Hij besloot al zijn patiënten, ongeacht de klachten waarmee ze kwamen op de zelfde manier te behandelen. Zijn resultaten waren verbazingwekkend. Door het spijsverteringskanaal te reinigen kun je klachten laten verdwijnen of verminderen. De patiënten voelden zich na een kuur ontspannender, zagen er beter uit. De structuur van huid, haar en nagels verbeterde. Maar bovenal verdwenen de meeste klachten gewoon!Het doel van deze methode is de gezondheid te verbeteren. Af te rekenen met klachten. Te zorgen dat je geestelijk en lijfelijk volledig in balans bent. Vol energie met een goed humeur.

Door het spijsverteringsstelsel te ontgiften. Je darmen schoon te maken.

Omdat de meeste ziekten vermoedelijk hun oorsprong hebben in de darmen, is de kuur daar op gericht. Zo ook mijn detoxkuren Zijn je darmen oké? Wat je wel kunt zien aan de buitenkant zijn de verschillende buikvormen. Dikke gezwollen buiken. Opgezette magen….

Wat veel meer voor komt, is dat we wel enkele problemen ervaren maar geen idee hebben of er ook werkelijk iets mis is. Zoals de tekening van de ijsberg….

Onderhoud

Is het ook niet vreemd, dat we wel onze auto regelmatig voor een kleine- dan wel grote beurt naar de garage brengen. Als de olie niet op tijd ververst wordt, loopt de motor dan niet vast op den duur? Waarom plannen we wel alle garage beurten voor ons vervoermiddel, maar niet voor ons zelf? Weet jij wat een auto gemiddeld kost? Ik heb dat ooit eens gevraagd aan een automonteur. Een auto kost per maand veel geld!Als wij onze darmen niet “onderhouden”, niet verzorgen vergroten we de kans op verstoringen, op ziekte, op vervelende klachten. Als er resten in de darmplooien blijven zitten, gaan deze rotten en gisten. Hierbij komen toxinen vrij, die dan weer opgenomen worden in ons bloed. Zaak is dus je darmen schoon te houden. Zorg ook voor een goede gezonde darmflora. Er hoeft maar een kleine verstoring te zijn. Binnen zeer korte tijd is deze dan al uitgebreid naar een grotere verstoring….


Door snel te eten, slecht te kauwen en niet na te denken wat je allemaal in je mond stopt,  creëren we dat we onze darmen vervuilen.  In mijn praktijk Klassieke Homeopathie kwam ik al veel mensen tegen die last hadden van maag, buik, darmen. Veel obstipatie. Prikkelbaar darmsyndroom, depressie, spier en gewricht klachten. Voor je als een malle naar de dokter rent, zou je eens kunnen nadenken of dit verhaal ook betrekking heeft op jou.

Begin eens met jezelf goed te voeden. Begin eens aan goed onderhoud! Beter nog, begin eens met een goede verantwoorde kuur. Onder begeleiding van mij, of gewoon lekker thuis. Ik loods je er met gemak doorheen. De beste manier om te beginnen met de grote schoonmaak is een goede en vooral verantwoorde  Detoxkuur! Het is een Reset van lichaam en geest. Hoe geweldig is het dat de mensen na een Reset wel gewicht verliezen, zich fitter en energieker voelen. Geen klachten meer hebben. Of in het geval van chronisch ziek zijn met weinig medicijn toe kunnen. Dat ze hun weg vinden naar gezonde voeding. Zich bewust zijn van wat ze eten.

De ontgiftingskuur van DetoxQueen!

In slechts tien dagen tijd kun je deze kuur doen. Je zult je snel fit en energiek voelen. Veel klachten verdwijnen en je valt gegarandeerd af. Deze Reset bestaat uit drie fases. De voorbereiding, de detox dagen, en de opbouw. Je wordt optimaal gevoed. Tijdens de detox dagen kun je ook je darmen spoelen. Dit doe je met een klysma en het werkt perfect. Na heldere uitleg en de eerste keer, is het echt een makkie! De supplementen zorgen voor schoonmaak van de darmen, ontgiften je hele lijf en voeden je optimaal! Met een duidelijke heldere handleiding die je bij je pakket krijgt ben je binnen tien dagen een ander mens.

Nog weken na de kuur merk je verschil en verbetering. Want je darmen nemen het aangeboden voedsel gemakkelijk op. En de afvalstoffen worden goed afgevoerd.

Get rid of the shit!

Hier een foto van een voorbeeld wat er na spoelen los kwam. Je kunt je voorstellen dat als je darmen hier vol mee zit, de opname en afgifte van stoffen enigszins verminderd…..Door veel te drinken (van boven spoelen) en twee keer per dag tijdens de detox dagen een klysma te doen. Ruim je snel oude SHIT op. Letterlijk en figuurlijk! Wil je geen darmen spoelen, dan doe je de kuur zonder darmspoelen. Ook dan is het effect groot!!

Ik heb je uitgelegd hoe onze spijsvertering werkt. Ik heb je verteld over hoe ons lichaam en met name de darmen ondanks dat je, je best doet toch vervuilen. Ik heb je verteld dat we massaal onze auto goed in onderhoud hebben.

Stof tot nadenken. Denk eens na of dit voor jou een logisch verhaal is. Mocht je tot de conclusie komen dat je meer wilt weten. Of dit misschien ook geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact met me op.